hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Karavan Kampının Avantajları

    14.03.2024 Perşembe | 10:55Son Güncelleme:

    Herkese selamlar. Son yıllarda popüler hale gelen karavan kampını geçtiğimiz hafta deneyimledim. Bugünkü yazımda sizlere olumlu yönlerini paylaşacağım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karavan kampçıları genellikle çadır kampıyla bu işe başlayan kişiler oluyor. Birkaç yıl çadırla kamp yapmayı deneyimleyenler ev konforunu kampta aramaya başlayınca karavana yöneliyor. Bana göre karavanın sağladığı ilk avantaj güvenlik. Çadırınızı sadece bir fermuarla kapatıp uyurken karavanınızın kapısını kilitleyebiliyor olmak büyük bir rahatlık sağlıyor.

    Karavan kampının bir diğer avantajı ise hava şartlarından etkilenmemesi. Yani yalıtımlı bir karavanda yazın sıcaktan korunmuş olursunuz. Kışın ise karavanınızda dizel ısıtıcı varsa onu çalıştırarak karavanın içerisini ısıtırsınız. Bu sayede çok daha rahat bir uyku da uyumuş olursunuz.

    Çadırla ücretsiz alanlarda kamp yaparsanız su bulma ve tuvalet ihtiyaçları sıkıntı olabiliyor. Fakat karavanda böyle bir sorun yok. Çünkü hem çekme karavanlarda hem de moto karavanlarda su deposu ve tuvalet bulunmakta. Ayrıca karavanın bir diğer avantajı duş alabiliyor olmanız. Çadır kampı için de üretilen taşınabilir duş torbaları var fakat karavandaki kadar konforlu olduğunu söyleyemem.

    Çadırla kamp yaparken yemek yapmak için yanınıza kamp ocağı ya da piknik tüpü almanız gerekirken karavanda bunlara ihtiyaç duymuyorsunuz. Karavanın içerisinde halihazırda ikili ocaklar sayesinde istediğiniz yemeği ev konforunda yapabilirsiniz. Ayrıca çadır kampında yemeğinizi çadır dışında yiyebilirsiniz. Karavan kampında dışarıda yağmur yağsa bile içeride rahatlıkla yemeğinizi yiyebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemek için gerekli çatal, kaşık, bıçak gibi ihtiyaçlarınızı her çadır kampında hazırlamanız gerekirken bu tür eşyalarınız karavanın içerisine bir defa alıp koymanız yeterli. Çadır kampı için hazırlık yaparken bu tür mutfak gereçlerinden bazıları unutulabiliyor ancak karavanda böyle bir durumunda yaşanması söz konusu değil.

    Her karavanda olmasa da opsiyonel olarak bazı karavanlarda televizyon da bulunmakta. Maç izlemek, film seyretmek ya da gece uyumadan kanallara bakayım diyorsanız karavanınızda bunu da yapmak mümkün.

    Karavanla kamp yapmanın en önemli avantajlarından biri de buzdolabının olması. Çadır kamplarında genelde soğuk tutan bidonlar kullanılıyor ama birkaç saat içinde yanınızda getirdiğiniz gıdayı bozulmadan tüketmeniz gerekiyor. Ancak buzdolabında istediğiniz gıdayı koyabilir ve bozulup bozulmayacağını dert etmemiş olursunuz. Hem de peynir, zeytin, kaşar gibi kahvaltılıkları da yanınızda getirebilirsiniz.

    Çadır kampında mutlaka yanınızda telefon şarjı için taşınabilir şarj cihazı bulundurmanız gerekirken karavanda ise tıpkı evdeki gibi telefonunuzu prize takarak şarj etmeniz mümkün. Ayrıca karavanda elektrikte bulunduğu için rutin hayatınıza rahatça devam etmeniz mümkün. Bu da kamp esnasında büyük bir konfor sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karavan kampını yalnızca bir defa deneyimlesem de konforlu olduğunu söyleyebilirim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
    Herkese neşeli, keyifli kamplar!