hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Murat Yancı - BİR NOT Murat Yancı - BİR NOT

    İlk taşı günahsız olanınız atsın!

    21.08.2023 Pazartesi | 12:28Son Güncelleme:

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yol çalışmaları sırasında yaşananlar hepimizin malumu. Birleşmiş Milletler Barış Gücü yine her zamanki bir çifte standarda imza attı. Türkiye de haklı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında yer aldığını açıkladı. Ancak CNN TÜRK neredeyse çok daha fazla konuşuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK’ün bir bülteninde ekrana sehven “Türkiye askeri” ibaresi yazılmıştı. Fark edilince değiştirildi.

    BİR BAŞLIK ÜZERİNDEN KOMPLO TEORİLERİ…

    Ancak konu üzerine öyle komplo teorileri yazıldı ki akla zarar.Bazıları gerçekten çok orijinal. Ancak insan gerçekten hayret ediyor. Kendisine gazeteci diyen koca koca kalemler, bazı gazete ve internet siteleri oturuyor ciddi ciddi kafa yorup bu konu üzerine yazıyor. Komplo teorileri üretiyor. Skandal diye başlık atıyor.

    Aslında yazdıklarının hiçbirinin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını kendileri de biliyor. Ancak mesele Türkiye’nin en çok izlenen haber kanallarından biri olunca gerçek bir teferruattan ibaret kalıyor. Bu tabii aslında CNN TÜRK’ün ne kadar önemli ve prestijli bir kanal olduğunun kanıtı. CNN TÜRK’ün her saniyesi izleyici tarafından kuyumcu titizliğiyle izleniyor. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da referans alınıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK NASIL BİR HABERCİLİK YAPIYOR?

    Rusya’da bir darbe girişimi oldu. CNN TÜRK ekipleri çok kısa bir süre içinde Moskova’dan yayına geçti. Fulya Öztürk ve Siyamend Kaçmaz o kritik dönemde Rusya’nın nabzını tuttu. Paris’te sokaklar yanmaya başladığında CNN TÜRK ekipleri olayların göbeğindeydi. Enver Kaptanoğlu Fransa’da yaşananları çarpıcı görüntülerle anlattı. Rodos’ta o büyük yangın çıktığında yine CNN TÜRK ekipleri oradaydı. Enver Kaptanoğlu yaşanan tüm gelişmeleri yerinde izledi ve aktardı. Çekilen görüntüler ve bilgiler sadece Türkiye değil yurt dışında da referans oldu. Bunlar son dönemde yapılan birkaç işten ibaret.

    CNN TÜRK ELEŞTİRİYE HEP AÇIK OLDU…

    Bu kadar yakından takip edilen bir kanal olarak CNN TÜRK’ün en ufak bir yanlış yapma lüksü yok. Bunun farkındayız. Bu bizi hep daha iyisini yapma konusunda motive ediyor. Emin olun CNN TÜRK çalışanları da bu yüzden büyük bir titizlikle çalışıyor. Gerçekliği olan tüm eleştirilere de sonuna kadar açığız. CNN TÜRK ekipleri eleştirileri not alıyor. Daha iyisini yapmak için çaba sarfediyor. Gönül ister ki hiç hata yapmadan kusursuz bir yayıncılık yapılsın. Ancak maalesef insanın olduğu her yerde hatalar olabiliyor. Burada önemli olan kötü niyetli olmamak ve yaptığın hatayı hemen telafi etmek. Hızlıca düzeltme yapmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GENÇ BİR GAZETECİ HEDEF YAPILDI…

    Söz konusu başlıkları atan, yazan, abartılı komplo teorileri ortaya atanlara bir sözüm var. O başlığı atan kişi genç bir meslektaşınız. Olaylar bu denli büyüyünce gerçekten çok üzüldü. Bugün yani pazartesi itibariyle aramızdan ayrılıyor. Başka bir kanala transfer olmak için çok daha önceden izin istemişti. Ayrılmadan önceki son gününde böyle bir talihsizlik yaşadı.

    Attığı bir başlıkla gündem oldu. Kesinlikle kötü niyetli olmadığını biliyorum. Bu yaşananlardan ders aldığını da düşünüyorum. Bundan sonraki meslek hayatında daha dikkatli olacağına eminim. Sizler bu komplo teorileriyle genç meslektaşlarınızı hedef haline getiriyorsunuz. Onlara zarar veriyorsunuz. Meslekten soğutuyorsunuz.

    Bunu da sırf biraz daha okunmak, biraz daha beğeni almak için yapıyorsunuz. O kadar acımasız noktalara taşıyorsunuz ki, bu genç arkadaşlarımızdan bazıları mesleği bırakma noktasına geliyor. Peki bu komplo teorilerini yapanlara, bu genç meslektaşımızı zora sokanlara soruyorum. Hayatınızda sıfır hatayla mı çalıştınız? Hiç sanmıyorum. Kaleminizi özellikle genç meslektaşlarınıza karşı kılıç gibi kullanınca kendinizi daha yetkin ve iyi mi hissediyorsunuz? Bilmiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hani Hz. İsa’ya atfedilen bir söz vardır onunla bitirelim; İlk taşı günahsız olanınız atsın!

    Twitter: @muratyanci
    Instagram: @muratyanci