hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da misilleme trafiği!

    KAYNAKCNN TÜRK

     İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı ve sonrasında yaşanan gelişmeler Ankara'nın da yakın takibinde. Süreçte bundan sonra ne bekleniyor? Ankara'nın misilleme trafiğine, görüşmelerde verilen mesajlara bir göz atalım. Detaylar haberimizde...

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA ÜZERİNDEN MİSİLLEME TRAFİĞİ

    İran-İsrail arasında yükselen tansiyon, hafta sonu İran'ın İsrail'e düzenlediği misilleme saldırısı... Ve sonrasında neler yaşanacağı... O süreç Ankara'nın yakın takibinde. Ankara'nın o süreçte sessiz kaldığı yorumları yapıldı ama yoğun temas trafiği misilleme saldırısı öncesinde başladı. Edinilen bilgilere göre, "Sessiz kalınmadığı, sürecin önceden takip edildiği, her şey öngörüldüğü şekilde geliştiği" vurgulandı. Ankara'da her kademede olayların bilindiğini ve taraflarla sıkı trafik yürütüldüğü ifade edildi.

    ANKARA'NIN GİRİŞİMLERİ, TEMAS TRAFİĞİ NE DURUMDA?

    Geçen hafta Çarşamba'dan itibaren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'li Mevkidaşı başta olmak üzere bir dizi telefon trafiği yaptı. O görüşmelerde süreçle ilgili aşağı yukarı bir yol haritası oluşmuştu. ABD'nin bazı mesajları İran'a, İran'ın bazı mesajları ABD'ye iletildi. Yine olayların ardından Dışişleri Bakanı Fidan'ın görüşme trafiği yoğundu. O görüşme trafiği kapsamında BM Genel Sekreteri, ve Ankara'da bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bassle'de temas gündemde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu an Ankara'daki izlenim bir noktada misilleme yapabileceği beklentisi var ancak bunun artçı dalga sınırlarında kalabileceği üzerinde duruluyor. İsrail'in önceki saldırıları hatırlatılarak bölgede kontrollü gerginliğin süreceği beklentisi var. Özellikle ABD ile temaslarda Ankara'nın Gazze konusundaki talepleri sıcak tutması bekleniyor. Bombardıman, insani yardım ve sınır kapılarının açılması konularında ilerleme olması, ABD'nin bu konuda İsrail yönetimine etkisini arttırması Ankara'nın talepleri arasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow