hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den ABD'ye ittifak çağrısı! Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor...

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırı sonrasında ABD ve diğer müttefiklerine seslendi. İran'a karşı bölgesel ittifak oluşturma çağrısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "EN DRAMATİK GECELERDEN BİRİNİ YAŞADIK"

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ''İsrail, şimdiye kadar yaşadığımız en dramatik gecelerden birini yaşadı; İsrail Devleti'ne, her biri yüzlerce kilogram patlayıcı içeren, İran'dan atılan 100'den fazla balistik füze de dahil olmak üzere, çeşitli türlerde yüzlerce füze ateşlendi. Amerikalı ortaklarımızla birlikte yaptığımız sürekli hazırlıklar en etkileyici sonuçları getirdi." ifadelerini kullandı.

    İSRAİL, İRAN'A KARŞI ABD'YE İTTİFAK ÇAĞRISI YAPTI

    İran'ın İsrail'e yönelik misillemesiyle ilgili İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant bu yorumu yaptı. İran'ın hava saldırısının İsrail ordusu ve müttefikleri tarafından neredeyse "Tamamen kontrol altına alınması" ile sonuçlandığını söyledi. İsrailli Bakan, İran'dan gelen "Ciddi tehdide" karşı koymak için stratejik bir ittifak kurulması gerektiğini de dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''STRATEJİK İTTİFAK KURMA FIRSATIMIZ VAR''

    Gallant, "İran'ın bu füzelerin kafasına nükleer patlayıcı yerleştirme tehdidine karşı, bu ciddi tehdidine karşı burada stratejik ittifak kurma fırsatımız var, bu çok ciddi bir tehdit olabilir. ABD, İsrail ve müttefikleri bu tehdide karşı savunma yapmak için omuz omuza duruyor." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow