hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hindistan Başbakanı Modi'ye ırkçılık suçlaması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hindistan Başbakanı Narendra Modi, seçim mitingindeki konuşmasından dolayı Müslümanları hedef almakla suçlanıyor. Modi'nin Müslümanlara "İstilacı" dediği iddiası, ülkede tartışmalara neden oldu. Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Modi, ''İktidara geldiklerinde, Müslümanların kaynaklar üzerinde ilk haklara sahip olduğunu söylediler. Tüm varlığınızı toplayacaklar ve daha fazla çocuğu olanlar arasında paylaşacaklar. İstilacılar arasında dağıtılacaklar. Zor kazandığınız paranızı bunlara verilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz? Bunu kabul eder misiniz?'' ifadelerini kullandı.

    Hafta sonu genel seçim için sandık başına giden Hindistan'da Başbakan Narendra Modi, seçim kampanyası sırasında Müslümanlara yönelik bu söylemleri büyük tepkiye neden oldu.

    Modi, Rajasthan eyaletinde yaptığı konuşmada, iktidara gelirse ana muhalefet olan Hindistan Ulusal Kongresi'nin ülkenin zenginliklerini "İstilacılara" ve "Çok çocuk sahibi olanlara" dağıtacağını söyledi, bu ifadelerle Müslüman topluluğunu kastettiği öne sürüldü.

    Hindistan Başbakanı Modiye ırkçılık suçlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Modi, ''İktidara geldiklerinde, Müslümanların kaynaklar üzerinde ilk haklara sahip olduğunu söylediler. Tüm varlığınızı toplayacaklar ve daha fazla çocuğu olanlar arasında paylaşacaklar.'' şeklinde konuştu.

    Bu ifadeler, Modi ve partisinin, Hindu milliyetçiliğini güçlendirmek için bölücü söylem kullanmakla uzun süredir suçlanan muhalefet tarafından ele alındı.

    Muhalefet, Modi'nin yorumlarının Seçim Komisyonu'nun kurallarını ihlal edip etmediğini araştırması için çağrıda bulundu. Kurallar, siyasetçilerin seçmenlere "Kast" ve "Toplumsal duygular" temelinde hitap etmemesini, topluluklar ve dinler arasında gerilim yaratmayı yasaklıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow