hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den İsrail'e Batı Şeria cezası

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Filistin toprağı Batı Şeria'da son yılların en büyük baskınlarından birini düzenlemesinin ardından ABD'den yaptırım sinyali geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Ambargoya karşı tüm gücümle savaşacağım" açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarına saldırılarını sürdürüyor. Ancak Batı Şeria'da en büyük baskınlardan biri yapıldı. 14 kişi yaşamını yitirdi. ABD merkezli Axıos haber sitesi, saldırının üzerine ABD'nin İsrail'e karşı yaptırım uygulayabileceğini açıkladı. Başbakan Binyamin Netanyahu'dan yanıt gecikmedi.

    ABDden İsraile Batı Şeria cezası

    Netanyahu, ''Ordumuzu ve savaşçılarımızı şiddetle savunacağım. Birisi bir ordu birimine yaptırım uygulayabileceğini düşünüyorsa, tüm gücümle savaşacağım. Askerlerimiz savaş alanında bizi korumak için birleştiği gibi, biz de onları siyasi alanda korumak için birleştik.'' ifadelerini kullandı.

    ABD merkezli haber sitesine göre olası yaptırım sadece İsrail ordusunun bir birimine uygulanacak. Netzah yehuda taburu Batı Şeria'da hak ihlallerinden sorumlu tutuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD’ye Netzah Yehuda’ya ambargo niyetinden vazgeçme çağrısında bulundu. Dünyanın ABD ve İsrail arasındaki ilişkiyi her zamankinden daha yakından izlediğini söyledi.

    ABDden İsraile Batı Şeria cezası

    Gallant, ''Düşmanlarımız İsrail ve ABD'yi ayırabileceklerini düşünüyorlar, ancak bunun tersi doğru. Bizi bir araya getiriyorlar ve bağlarımızı güçlendiriyorlar.'' dedi.

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken hak ihlalleri nedeniyle yardımların kesilip kesilmeyeceğini soranlara “Bazı kararlar verdim, önümüzdeki günlerde görmeyi bekleyebilirsiniz.” demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow