hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Çin ajanı alarmı! AfD'li siyasetçinin danışmanı da tutuklandı...

    Almanyada Çin ajanı alarmı AfDli siyasetçinin danışmanı da tutuklandı...
    expand

    Almanya'da casus alarmı verildi. Ülkede 3 şüphelinin Çin için casusluk iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından saatler sonra aşırı sağcı AfD'nin önde gelen siyasetçilerinden birinin danışmanı da aynı şüpheyle tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman polisi, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin önde gelen siyasetçilerinden birinin danışmanını Çin adına casusluk yaptığı şüphesiyle tutukladı.

    ARD, RBB ve SWR gibi Alman medya kuruluşlarının bildirdiğine göre, Alman yasalarına göre sadece 'Jian G' olarak adlandırılan kişi, AfD'nin Avrupa parlamentosu seçimlerindeki en güçlü adayı Maximilian Krah'ın asistanı olarak çalışıyor ve hem Brüksel hem de Dresden'de yaşıyor.

    Euronews Türkçe'nin haberine göre müfettişler, Jian G'nin başta Çinli muhalifler olmak üzere parlamento faaliyetleri hakkındaki bilgileri Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı'na (MSS) aktardığından şüpheleniyor.

    Şüpheli, askeri amaçlarla kullanılabilecek teknolojiyi Çin'e satmak için MSS ile çalıştıkları şüphesiyle üç Alman vatandaşının göz altına alınmasından saatler sonra tutuklandı.

    Tutuklamalar, şansölye Olaf Scholz'un Rusya'nın Ukrayna işgaline verdiği destek konusunda Pekin'e baskı yapmak ve fikri mülkiyet hırsızlığı ve pazara adil erişim konularını gündeme getirmek için Çin'e gitmesinden bir hafta sonra gerçekleşti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow