hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Çin casusu şüphesi… 3 kişi gözaltına alındı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya'da bu kez de 3 şüpheli Çin için casusluk iddiasıyla gözaltına alındı. 3 Alman vatandaşının Çin'e askeri teknolojik bilgi sızdırdığından şüpheleniliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da Çin istihbaratının casusu olduğu iddia edilen üç Alman vatandaşı gözaltına alındı.

    İçişleri Bakanlığı, Düsseldorflu bir evli çift ve bir kişinin Çin'e "yeni Alman askeri teknolojileri" konusunda bilgi verdiğini iddia etti. Bakanlık, bu bilgilerin yüksek risk oluşturduğunu kaydetti.

    “Bir Çin istihbarat servisi için casusluk şüphesiyle yapılan üç tutuklama, karşı istihbaratımız ve güvenlik yetkililerimiz için büyük bir başarıdır. Çin casusluğunun iş, sanayi ve bilim alanlarında yarattığı büyük tehlikenin farkındayız. Bu riskleri çok yakından takip ediyoruz. Alman yenilikleri ve anavatan hakkında araştırma riski yüksek ve bu aynı zamanda Çin istihbarat servislerinden kaynaklanan bir tehlike. Mevcut durumda Almanya'nın askeri amaçlarla kullanılabilecek yenilikçi teknolojileri alanı özellikle hassas bir alandır.”

    Almanyada Çin casusu şüphesi… 3 kişi gözaltına alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcıların açıklamasına göre çift, Almanya'da bir üniversite ile anlaşma yapmış olabilir. Bu anlaşmada kısmen savaş gemileri gibi güçlü deniz motorlarının işletilmesinde kullanılabilecek makine parçalarının Çin'e yasadışı şekilde ihraç edildiğinden şüpheleniliyor.

    “Çin yönetimiyle yapılan görüşmelerde bir dizi konu ele alındı. Federal Şansölye de bu konuda kapsamlı bir şekilde yorum yaptı ve şimdi bu özel vakayı çok yakından inceleyeceğiz ve buna göre tepki vereceğiz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow