hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray'da 45 engelli birey, 1 gün temsili askerlik yaptı

    Aksarayda 45 engelli birey, 1 gün temsili askerlik yaptı
    expand

    Aksaray'da 45 engelli birey, 1 gün temsili askerlik yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY’da 45 engelli birey, 1 günlük temsili askerlik uygulamasına alındı. Teorik eğitim verilen engelli bireyler, askerlik yemini edip, terhis belgesi aldı.

    Aksaray Valiliği, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli bireyler için 1 günlük temsili askerlik uygulaması gerçekleştirdi. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'na aileleri ile birlikte gelen engelliler, üniformalarını ve postallarını giydikten sonra silah altına alındı. Ardından içtima alanında bir araya gelen engelli bireyler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından komutanlar tarafından teorik eğitime alındı.

    Törende konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,”Her milletin bir özelliği var Türk milleti olarak bizler asker olarak doğuyor, asker olarak yetişiyoruz ve asker olarak ölüyoruz. Askerlik peygamber ocağı, her askerimiz birer Mehmetçik. Özel kardeşlerimiz de vatani görevlerini yapacaklar. Maşallah, bu üniforma sizlere çok yakıştı hepsi çakı gibi asker olmuşlar. Allah nazardan saklasın” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer ise “Sizlere çok yakışan bu üniforma içerisinde edeceğiniz kutsal askerlik yemin ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlerle kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşamaktan, jandarma teşkilatının şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow