hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova’nın havuzları yaza hazır

    Çukurova’nın havuzları yaza hazır
    expand

    Çukurova’nın havuzları yaza hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi’ne ait Hayal Park yüzme havuzlarında 7-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik yüzme kursu kayıtları başladı. Sezon öncesinde havuzlarda temizlik çalışması yapılıyor.

    Çukurova Belediyesi, Hayal Park yüzme havuzlarında sezonu açmadan önce temizlik ve hijyen seferberliği başlattı. Çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hem eğlenmesi hem de yüzme eğitimi alması için onarım ve temizlik çalışmalarına hız verildi. Havuzlarda bakım ve onarımlarının yanı sıra boru ve kazan daireleri yenilenirken, yüzme alanları çocukların sağlıklı bir şekilde güzel vakit geçirmeleri için hijyenik anti bakteriyel ilaçlarla temizleniyor.

    Her yıl yaklaşık 7 bin 500 çocuğun ücretsiz bir şekilde faydalanarak yüzme eğitimi aldığı ve sıcak yaz aylarında serinleyerek güzel vakit geçirdiği havuz kayıtları 2 Mayıs’ta başladı. Eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek olan kurslara, 7 ila 14 yaş arasındaki çocuklar başvurabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DÜZENLİ DENETİM

    İl Sağlık Müdürlüğü ve Hıfzıssıhha ekiplerince her hafta düzenli olarak denetlenen ve havuz suyu kontrolleri ile klor testleri gerçekleştirilen Çukurova Belediyesi’nin havuzlarına bu yıl ilgi erken başladı.

    ‘ÇUKUROVA’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMASIN’

    Tüm havuzlarda aynı temizlik, bakım ve hijyen hassasiyetini gösterdiklerini belirten Çukurova Belediyesi Başkanı Emrah Kozay, ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını havuzlara gönderebileceğinin altını çizdi. Kozay, “Çukurova’da yüzme bilmeyen çocuk kalmasın istiyoruz. Yüzme eğitimlerini almaları ve yazı aktif eğlenceli bir şekilde yaşamaları için havuzlarda tüm tedbirleri alıyoruz. Havuzlar açıldıktan sonra da titiz temizlik çalışmalarını periyodik olarak sürdüreceğiz. Bu yaz aylarında havuzlara rekor başvuru olacağını tahmin ediyoruz. Halkımız ücretsiz kurslarımızdan faydalanmak için Hayal Park’ta bulunan açık havuzlara giderek başvuruda bulunabilirler” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow