hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji uyardı! Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meteoroloji yeni uyarılarda bulundu... Bazı bölgelerde yağış etkisini gösterecek... Peki hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Ayrıntıları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güneşli ve bulutlu hava yerini yağışlı havaya bırakacak... Peki hafta sonu yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

    Orhan Şen ''Bütün Türkiye'de neredeyse yağmur var. Yağmur tabi önemli tarımsal açından. Ama bunun yanında bu sene büyük bir ihtimalle her seferinde söylüyoruz; bu tür kuvvetli yağışlar, su birikintisi, sel ve taşkın yapacak yağışların çok daha fazla olacağını tahmin ediyoruz Türkiye'de.'' dedi.

    PEKİ HANGİ BÖLGELERDE YAĞMUR GÖRÜLECEK?

    Şen, ''Pazar günüde yağmur devam ediyor. Pazar akşamından itibaren Ege'den yağmur sıyrılacak, Doğu'ya doğru kayacak. Pazartesi'den itibaren Batı ve iç bölgelerde yağmur kesiliyor.'' açıklamalarını yaptı.

    HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK Mİ?

    Orhan Şen, ''İstanbul 17-18 derece. 4 gün daha bu sıcaklıkla devam edecek yani üşütmeye devam edecek. Ege ve Akdeniz2in Batısında sıcaklıklar pek değişmiyor, 25-26 derece. İzmir 25 derece. Antalya 24-25 derece civarında.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAZI BÖLGELERDE İSE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ GÖSTERECEK...

    Şen, ''Doğu Akdeniz'de sıcaklıklar hafta sonundan itibaren hızlı bir şekilde düşecek. Neredeyse geçen haftaya göre 10-12 derece düşüşler görülecek. Yağış Pazartesi gününden itibaren iyice Doğuya çekilecek. Batı bölgelerindeki yağış sona erecek.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow