hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüm detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Paksoy anlattı: ABD üniversitelerinde yapılan Gazze eylemlerinde neler oluyor?

    Geçtiğimiz hafta ABD’deki Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı Filistin yanlısı protestolar giderek yayılıyor. Son olarak Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı "Ulusal muhafızları görevlendiririz" tehdidinde bulundu. Öğrencilere sert şekilde müdahale edildi. Gösteriler nasıl başladı? Sert müdahalenin bahanesi ne? CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy o protesto gösterilerini yerinde görüntüledi ve tüm soruları yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy şu ifadeleri kullandı;

    Geçtiğimiz hafta New York’taki Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler Filistin’i desteklemek ve İsrail’i protesto etmek için okulun bahçesine kamp kurdular.

    Günlerce süren bu protestodan sonra özellikle Beyaz Saray’dan “Bu gösterilen antisemitisttir, Yahudi karşıtıdır. Bunlar vicdansızlıktır ve kabul edilemez” açıklaması geldi.

    Hemen ardından ABD Başkanı Joe Biden, “Bu protestoları kınıyorum” dedi.

    Amerikan kampüslerinde öğrencilerin anayasal hakkını gerçekleştirdiği bir sırada İsrail Başbakanı Netanyahu konuşmaya başladı ve “İsrail düşmanı, Yahudi düşmanı çeteler, Amerikan üniversitelerini ele geçirdi. Bunlar durdurulmalıdır. Bu görüntüler 1930’ların Nazi Almanyası gibi görüntülerdir” dedi.

    Bu açıklamalar sonrasında protestolar Teksas, California, Minnesota, Georgia ve Michigan’a yayıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow