hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Slovakya Başbakanı'na suikast girişimi: Olayın görgü tanığı CNN TÜRK’te

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sokakta vurulan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun sağlık durumu hala kritik. CNN TÜRK ekibinden Kaan Temeltaş ve Bilal Söyleyenoğlu, saldırıdan saatler sonra sıcak noktadaydı. Suikast girişiminin nedeni neydi, görgü tanıkları ne anlattı? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Slovakya Başbakanı Robert Fico, sokak ortasında el sıkıştığı bir kişi tarafından vuruldu.

    CNN TÜRK'e konuşan bir görgü tanığı, Slovak Başbakan'ın suikasta uğradığı o anları anlattı.

    Slovakya Başbakanına suikast girişimi: Olayın görgü tanığı CNN TÜRK’te

    Görgü tanığı, “Burada bir insan kalabalığı vardı ve belki 20-30 kişi onu bekliyordu. İnsanlar tezahürat yaparken dışarı çıktı, karşısındakilerle el sıkışıyordu. Saldırgan kalabalığın arasındaydı. Başbakan sivillerin yanındaydı, saldırgan da onların arkasındaydı. Saldırgan buralı değil, Slovakya’nın başka bir yerinden. Burası çalıştığım yerden sadece birkaç kilometre uzakta. İşte burada. Bu yerlerde gerçekleşti saldırı. Kalabalığın arasından geldi ve ateş etmeye başladı. Bu bina kültür merkezi gibi bir bina. İçinde sinema var. Başbakan da hükümetle birlikte kasabada bir proje yapıyorlardı. Yani projeyle ilgili çalışması için bu binadaydı. Çok sayıda polis ve koruma vardı. Barikatlar tam burada durduğumuz yerde, birkaç metre uzaktaydı ama insanlar her yerdeydi. Saldırgan saldırıdan sonra kaçmaya çalışmadı çünkü öyle bir şansı yoktu. Korumalar hemen onun üzerine kapaklandı” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DURUMU KRİTİK

    Öte yandan Başbakan'ın tedavisi devam ediyor. Fico'nun 5 saatlik ameliyatının ardından bir ameliyata daha girdiği öğrenildi.

    Slovakya Cumhurbaşkanı Peter Pellegrini ise, Fico'nun tedavi gördüğü hastanenin önünden yaptığı açıklamada, Başbakan'ın durumun kritik olduğunu ifade etti.

    Slovakya Başbakanına suikast girişimi: Olayın görgü tanığı CNN TÜRK’te

    Fıco'yu vuran saldırganın yakalanmasının ardından yürütülen soruşturma ise devam ediyor. Hükümet yetkilileri bu saldırının bir suikast olduğunu ve siyasi bir amaç taşıdığını belirtiyor.

    Öte yandan Fico, 25 Ekim 2023'ten beri Slovakya Başbakanı olarak görev yapıyor. Göreve gelmeden önce yaptığı açıklamada, iktidar olmaları halinde, Kiev'e "tek bir kurşun bile" gönderilmeyeceğini söylemişti.

    İktidarının ilk aylarında Ukrayna'ya yapılması planlanan bir askeri yardımı durdurdu. Rusya'nın Ukrayna işgaline karşı duruşu nedeniyle de eleştirilerin odağındaydı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow