hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den El Cezire'ye kapatma kararı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda El Cezire televizyonunun İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılması yönündeki karar kabul edildi. Bu karar neticesinde Katar merkezli televizyonun İsrail'deki yayınları sonlandırılacak, ofisleri kapatılacak ve ekipmanlarına el konulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail hükümetinden El Cezire kanalına dair beklenen karar geldi. Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda El Cezire televizyonunun İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılması kabul edildi.

    Katar merkezli El Cezire televizyonunun İsrail'deki yayınları sonlandırılacak, ofisleri kapatılacak ve ekipmanlarına el koyulacak.

    İsrailden El Cezireye kapatma kararı

    Kabul edilen kararın ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Başında olduğum hükümet, oy birliğiyle tahrik edici El Cezire'nin İsrail'de sonlandırılması kararı aldı" ifadesini kullandı.

    El Cezire'nin çatısı altındaki televizyon kanallarının yanında, internet sitelerine de erişim engeli getirilecek.

    İsrail merkezli muhalif gazete Haaretz'in haberine göre karar, El Cezire'nin 45 gün süreyle kapatılmasını içeriyor ancak bu süre yeniden uzatılabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailden El Cezireye kapatma kararı

    El Cezire, savaş boyunca Gazze'de kalan, hava saldırılarının görüntülerini ve aşırı kalabalık hastaneleri yayınlayan ve İsrail'i katliamlarla suçlayan az sayıda uluslararası medya kuruluşundan biri. İsrail bu nedenle, El Cezire'yi Hamas'la iş birliği yapmakla suçluyordu.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bakanların “güvenlik riski” olarak görülen yabancı haber ağlarının kapatma yetkisine sahip olmasını öngören bir yasa çıkarmasını talep etmişti. Ardından ise bu yasa teklifinin parlamentodan geçmesiyle birlikte El Cezire’yi “derhal” kapatmak için harekete geçme sözü vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow