hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aspendos'ta Gençlik ve Spor Gösterisi

    Aspendosta Gençlik ve Spor Gösterisi
    expand

    Aspendos'ta Gençlik ve Spor Gösterisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 'Gençlik ve Spor Gösterisi' düzenlendi.

    Antalya Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 'Gençlik ve Spor Gösterisi' düzenlendi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nu ziyaretinde, 'Bu kalede temsiller düzenleyin, konserler verin, güreşler tertip edin' sözüne ithafen gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Güran, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Galip Sökmen, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen ile davetliler katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çeşitli dans ve koreografilerin sunulduğu gösteride, spor branşları da müzikalle anlatıldı. Türkiye'nin dört tarafından 400 kişilik ekibin katıldığı gösterilerde Türkiye'nin 7 bölgesinden halk oyunları gösterileri, jimnastik ve akrobasi gösterileri, spor dallarına ait gösteriler yer aldı. Tarihi Aspendos surlarına Türk bayrağının yansıtıldığı bir gösteride dağcılık sporcuları ellerindeki Türk bayrağı ve Atatürk bayrakları ile burçlardan sahneye iniş yaptı. Gösterilerin ardından program sona erdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow