hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Yerel seçimin kazananları bayrakçılar ve matbaacılar

    27.03.2024 Çarşamba | 13:06Son Güncelleme:

    Geçenlerde üyesi olduğum bir dernek için bayrak ısmarlamak istedik. Ancak beş hafta sonrası için teslimat yapabileceklerini söylediler. Alt tarafı birkaç dernek ve masa bayrağı dışında küçük flamalar söz konusuydu. Yerel seçimler nedeniyle partilerin caddeleri, sokakları ve binaları bayraklarla süslemek için yarış içinde olmaları en çok bayrak üretenleri sevindirdi. Bu arada asılan afişler kadar partilerin el broşürleri de matbaacıları ihya etti, ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayrağına çok düşkün bir ülkeyiz. Ay yıldızlı dev bayrağımız kentlerimizin görülebilir yerlerinde gönderde dalgalanıyor. Spor etkinliklerinde, toplantılarda, mitinglerde, yürüyüşlerde ellerde hep bayrak var. Ulusal bayramlarımızda evlerde balkonlara ya da pencerelere bayrak asmak en kutsal geleneğimiz.

    Dün Üsküdar meydanında yürürken tam 12 çeşitli parti ve bireysel adayların direkler arasına asılan flama şeklindeki bayraklarını saydım. Türk bayrağı, partilerin bayrakları, hatta adayların portresini taşıyan binlerce bayrak dizisi. Tabii duvarlara asılan dev afişler. Parti çadırlarının önünde biriken meraklılara dağıtılan broşürler. Şöyle bir düşündüm. Pazar günü yapılacak yerel seçimlerden sonra hangi aday kazanırsa kazansın bu bayraklar ve afişler toplanarak her zaman olduğu gibi yığın halinde çöpe atılacak maalesef.

    Çocukken klasik ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ diye sorduklarında ‘Gazeteci olacağım’ yanıtını verirdim ve gazeteci oldum. Bugün sorsalar aynı soruyu mutlak ‘Bayrakçı’ derdim. Önümüzde Avrupa Futbol Şampiyonası var.

    Üstelik Almanya’da düzenlenecek. A Milli Futbol Takımı’mız sanki evinde oynayacak maçlarını. O tribünlerde taraftarımızın ay yıldızlı bayrağımızı coşkuyla dalgalandırmasını düşüne biliyormusunuz?

    Bayrakçılar yine fazla mesaide olacaklar. Bitmedi yaz mevsimi geliyor. Plajlara, restoranlara, kafelere hatta market önlerine asılan ve plaj bayrağı denilen boyları iki metreyi bulan tanıtıcı bayrakların siparişleri de çoktan verildi. Gerçekten bayrakçı olmak varmış!