hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Hakan Kanburoğlu Hakan Kanburoğlu

    Vanadokya! Van'daki peri bacaları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor!

    18.03.2024 Pazartesi | 16:11Son Güncelleme:

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar köyünde bulunan peri bacalarına benzeyen oluşumlar şehrin turizmine de katkı sağlıyor. Şehir merkezine 125 km uzaklıkta bulunan bu köydde ilginç yeryüzü şekilleri fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle yaz mevsiminde birçok turiste ev sahipliği yapan bu köyde oluşan yapılar görülmeye değer. Yağışların etkisiyle oluşan peri bacalarını andıran görüntüye sahip olan bu köy; Volkanik Yiğit Dağı'nın püskürttüğü kayacların aşınması sonucu meydana geldiği belirtildi.

    Görenlerin 'Kapadokya'yı aratmıyor' yorumları yöre halkının ise ''Burası Vanadokya'' demesiyle Yavuzlar Köyü ilin turizmine de katkı sağlayacağa benziyor.

    Vanadokya Vandaki peri bacaları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

    Ulaşım sorunu gidenleri biraz zorlayabilir fakat Başkale ilçesinde gerçekleşen festivallere denk getirirseniz ziyaretinizi çok da keyif alabilirsiniz. Başkale 1. Halk Koşusu, Özgürlük Bahçesi Festivali gibi çeşitli festivaller bulunuyor. Ayrıca Kanispi Ceviz festivalleri de doğa severlerin ilgilendiği diğer etkinlikler arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca Vanadokya ile ilgili şu bilgiyi de aktaralım: 2020 yılında; Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Van'ın Başkale ilçesindeki Yavuzlar Peribacaları, bu kapsamda alınacak önlemlerle daha iyi korunacak.

    Vanadokya Vandaki peri bacaları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor