hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Hakan Kanburoğlu Hakan Kanburoğlu

    Kümbet Yaylası - Gezilecek yerler! Hem göze hem damağa hitap eden yayla!

    22.02.2024 Perşembe | 13:44Son Güncelleme:

    Bu haftaki yazımda Giresun'un Kümbet yaylasından bahsetmek istiyorum. Karadeniz turlarına yeni yeni eklenen bir rotasyon olan Kümbet Yaylası'yla ilgili şu bilgilere göz atmakta fayda var.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kümbet Yaylası, Doğu Karadeniz bölgesinde 1640 metre rakımlı bir yayladır. Giresun'un 52 kilometre güneyinde Dereli ilçesinin sınırlarında yer almaktadır. Asfalt yol olması sizin yaylaya çıkmayacağınız anlamına gelmiyor. Yolun gelişmiş olması, yaz aylarında dolmuşlarla gidip gelinebiliyor olması herkesi şaşırtıyor.

    Kümbet Yaylası - Gezilecek yerler Hem göze hem damağa hitap eden yayla

    Çeşitli rotalarla Kümbet yaylasına ulaşabilirsiniz fakat İkisu ve Güdül üzerinden gidiş dönüş yapılırsa manzaraya doyum olmuyor. Altyapı hizmetlerinin tamamlandığı yaylada PTT, kır kahvesi, fırın, et lokantası, manav, sağlık ocağı bulunuyor. Kümbet yaylarında kamp yapabileceğiniz gibi piknik alanları da bulunuyor.

    Aymaç zirvesi, Melikli Obası, Şıh Obası, Şahismail düzü gibi çeşitli yerlere de çok yakındır. Türkmen obalarına denk geldikçe fotoğraflar çektirmeyi ihmal etmemelisiniz. Yağmurlu bir yayla olan Kümbet yaylasının yakınında ise kurak bir yayla olan Şebinkarahisar bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kümbet Yaylası - Gezilecek yerler Hem göze hem damağa hitap eden yayla

    Geleneksel Kümbet şenliklerine denk gelmek isteyenler Temmuz ayının 2. pazar gününü tercih edebilir. Dereli Belediye Başkanlığı öncülüğünde pek çok etkinlik düzenleniyor ve yöre halkı ile turistler akın ediyor.

    Ayrıca valilik tarafından yeni turistik 100 yataklı otel de civarda bulunuyor.

    Kümbet Yaylası - Gezilecek yerler Hem göze hem damağa hitap eden yayla

    Yaylaya giden turistler çoğunlukla yerel hayatı deneyimlerken doğa yürüyüşleri yapıyor. Ayrıca burada neler mi yeniyor? En meşhur iki yemeği var. Kuymak ve Siron...Hem karnınız hem gözünüz doyacak desek yeridir. Yeni rotalarla yeniden görüşmek üzere...