hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Defne İnce Defne İnce

    Sonbahar Rotaları

    01.10.2022 Cumartesi | 16:04Son Güncelleme:

    Sıcakların azalıp denize veda zamanının geldiği sonbaharda başlayan yağmurlarla doğada zaman geçirmek çok kıymetli. Renkten renge giren yapraklar,yağmurdan sonra oluşan toprak kokusu,havadaki tertemiz oksijen…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamp atmak ve doğada çeşitli aktiviteler yapmak için sonbahar en ideal zaman.Bu ay en sevdiğim sonbahar rotalarını yazdım.

    Ballıkayalar

    Sonbahar Rotaları


    Doğal SİT alanı olan Ballıkayalar Vadisi Gebze’de Tavşanlı Köyü’nde yer alıyor. Vadi içerisinde dere , şelale ve göl bulunuyor. Kamp atmaya uygun olan tabiat parkında yürüyüş ve dağcılık yapılabiliyor. Her mevsim seyahat etmek için uygun olan bölge sonbaharda rengarenk yapraklarıyla fotoğrafçıların da ilgi odağı oluyor.

    Göynük

    Sonbahar Rotaları


    Tarihi konaklarıyla ünlü olan yavaş şehir Göynük Bolu’nun diğer ilçeleri gibi oldukça güzel. Tarihi konakları, Çubuk Gölü, mimari eserleriyle gezip görülecek birçok yer olan şehir sonbaharın kahverengi tonlarıyla en uyumlu olduğu şehirlerden biri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taraklı

    Sonbahar Rotaları


    Sakarya’nın turizm adına umut vadeden ilçesi Taraklı Osmanlı döneminden kalma konaklarıyla ünlü. Hisar Tepesi’nden şehri kuşbakışı izleyebileceğiniz şehirde tarihi cami,hamam,han ve değirmen bulunuyor.Asırlık çınarların altında yürüyüş yapabileceğiniz kent günübirlik seyahatler için ideal.

    Yedigöller

    Sonbahar Rotaları


    7 gölün bulunduğu Yedigöller havzası 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmış. Büyükgöl,Seringöl,Deringöl,Sazlıgöl,Nazlıgöl,Küçükgöl,İncegöl içerisinde en geniş olan Nazlıgöl en büyük olan da Büyükgöl’dür. Birçok bitki türüne ev sahipliği yapan Yedigöller Milli Parkı özellikle sonbaharda geniş renk skalasıyla görsel bir şölene dönüşüyor. Kampçıların gözdesi olan bölgede yürüyüş yapabilir, doğanın tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapadokya

    Sonbahar Rotaları


    Uçhisar, Göreme, Ürgüp, Avanos, Kaymaklı, Ihlara ve Derinkuyu bölgelerinden oluşan Kapadokya her mevsim bir başka güzel. Rüzgar ve sel sularının etkisiyle eşsiz şekillerin oluşması sonucu oluşan Kapadokya yerli ve yabancı turistin gözdesi.
    Yürüyüş, kamp, atv turu, at gezileri yapılabilen bölgede en sevilen aktivite sabahları gün doğumuna eşlik eden balon turları. Vadilerin üzerinde uçarken gün doğumunu izleyebildiğiniz bir masal diyarı. Kapadokya’da yer altı şehirleri, doğal mimari yapıları, müzeleri, kaleleri ve el sanatları merkezleriyle keyifli bir gezi sizleri bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumalıkızık

    Sonbahar Rotaları


    Bursa’nın tarihi evleriyle ünlü köyü Cumalıkızık parke taşlı dar sokakları ve tarihi evleriyle yoğun ilgi görüyor. Birkaç saatte gezilebilecek olan köyde kahvaltı yapmak da oldukça popüler. Osmanlı’nın Bursa’da ilk yerleştikleri yerlerden olan Cumalıkızık şehir gürültüsünden uzak tarih ve doğanın iç içe olduğu muhteşem bir sonbahar rotası.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beypazarı

    Sonbahar Rotaları


    Osmanlı döneminden kalma tarihi konakları, müzeleri, yerel ürünlerinin satıldığı pazarıyla ünlü olan Beypazarı Ankara’nın en turistik ilçelerinden biri. Yaşayan müze, hamam, el sanatları, Beypazarı kurusu ve havucu Beypazarı denildiğinde akla ilk gelenler. Doğada zaman geçirmeyi sevenler için vadileri, yaylaları ve mesire alanlarıyla da oldukça ilgi çekici olan bölge kamp atmak ve yürüyüş yapmak için uygun alanlara sahip. Hafta sonları daha kalabalık olduğu için sakinlik arayanlar hafta içi ziyaret edebilir.
    Deniz sezonu Akdeniz’de devam etse de birçok yerde yağmurlar başladı. Doğanın en güzel renklere büründüğü sonbaharda görülmesi gereken daha fazla nokta ve yapılacak çok fazla aktivite var. Güneydoğu Anadolu bölgesinin serinlediği sonbahar dönemi gezmek için ideal.Antalya’da Likya yolu,Ege kıyılarında Karia yolu yürüyüşü yapabilirsiniz.Trakya’da bağ bozumuna katılıp bağ rotalarının keyfini çıkartabilirsiniz.