hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Çiğdem Öztabak Çiğdem Öztabak

    CES 2024'ten işletmeler için 8 yeni teknoloji

    16.01.2024 Salı | 09:37Son Güncelleme:

    2024 yılı, teknoloji dünyası için parlayan bir başlangıçla açıldı. Tıpkı her yıl olduğu gibi, bu yıl da gözler, yenilikçi teknolojilerin merkezi haline gelen Consumer Electronics Show'a (CES) çevrildi. Fakat bu yıl, Las Vegas'ın ışıltılı salonlarında duyumlarımız, Türk şirketlerinin artan varlığı ve etkisi. CES, her zaman küresel bir etkinlik olmuştur, ancak 2024'te Türk teknoloji firmalarının bu uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde yer aldıklarını görmek, teknoloji dünyasındaki küresel entegrasyon ve çeşitliliğin muhteşem bir göstergesi bence.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yılki fuar, sadece tüketicilere yönelik ürünlerin ötesine geçerek, işletmeler ve endüstriler için geliştirilen yenilikçi çözümlerle doluydu. Girişimcilerden büyük şirket yöneticilerine kadar herkesin ilgisini çeken bu yenilikler, iş dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Ben de izlediklerim, orada olan arkadaşlarımdan edindiğim bilgiler ile dikkatimi çeken, kaydettiğim bazı önemli teknolojilerden bahsetmek ve özellikle işletmeler açısından önemlerini derledim.

    CES 2024ten işletmeler için 8 yeni teknoloji

    İşte her boyuttaki işletmeler için mutlaka göz atmanız gereken 8 teknoloji:

    Apple Vision Pro: İşletmeler VR'ı eğitimden inşaat alanı analizine kadar pek çok şey için kullanıyorlar. Apple'ın bu yıl piyasaya sürülecek yeni başlığı daha kaliteli ve daha sürükleyici bir deneyim sunacak. Entegre ürünler, kampanyalar, fikirler her türlü dikkat çekecektir.

    iStock tarafından Generative AI: Nvidia ve Getty Images, metinden telifsiz içerik kullanarak görüntüler oluşturmak için AI destekli bir yol sunuyor. Web sitenizi yenilemek ve genel marka imajınızı güçlendirmek istiyorsanız işletmeler ve yaratıcı ajanslara yönelik iyi bir araç.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Swarovski Optik AX Visio Dürbünler: Sadece vahşi yaşam ve hayvan bilimi endüstrileri için değil, aynı zamanda uzaktan nesneleri tanımlamak isteyen her türlü iş için büyük potansiyel sunuyor.

    Asus ZenScreen Fold OLED MQ17QH: Dünyanın ilk katlanabilir OLED taşınabilir monitörü. Tasarımcılar, mühendisler ve hareket halindeyken daha büyük ve net ekranlara ihtiyaç duyan işletmeler ve çalışanlar için iyi bir adım.

    DJI'nin Flycart 30'u: Walmart'ın drone teslimatının Teksas'ın yüzde 75'ini kapsadığını açıklamasıyla, dronlar malzeme ve ürünleri hızlı ve ucuz bir şekilde alıcıların eline ulaştırmada meşru bir yol haline geliyor. DJI'nin en son modeli The Flycart 30 ile e-ticaret sektörünü etkileyecek ve teslimatı iyice dönüştüren bir adım olacak gibi duruyor.

    Gatik Otonom Kamyonlar ve Goodyear Akıllı Lastikler: Otonom kamyonculuk, hem kamyon şirketleri hem de müşterileri için büyük bir maliyet tasarrufu sağlayabilir. Bu araçlar, hava basıncını ve diğer kullanım sorunlarını kendi kendine izleyen lastiklerle birleştirilebilir. Otonom, yapay zeka ve sürdürülebilirlik birlikte bu yıl en çok duyacağımız teknoloji haberlerinden olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wi-Fi 7 Sertifikasyonu: Tüm bu teknolojiler hızlı bir internete ihtiyaç duyuyor. Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 7'yi nihayet sertifikalandırdığını duyurdu. Bu, önümüzdeki 12-24 ay içinde daha hızlı ve daha esnek bir internet anlamına geliyor.

    OpenAI Custom GPT Store: OpenAI'nin ChatGPT ve diğer teknolojilerini kullanan uygulamaların indirilebileceği bir pazar yeri başlattı. Üretkenlik, görüntü oluşturma, eğitim, araştırma ve programlama gibi alanlarda sayısız uygulama mevcut. İşletmeler ve teknoloji meraklıları için birçok zengin gelir fırsat sunuyor.