hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçimlerin en genç ve en yaşlı adayları

    KAYNAKCNN TÜRK

    31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yarışacak en geç ve en yaşlı adaylar da belli oldu. En genç aday 18, en yaşlı aday ise 90 yaşında olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 61 milyon seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandığa gidiyor. 34 siyasi partinin yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

    Binlerce adayın yarıştığı seçimde, tüm adaylar arasında en yaşlı ve en genç aday profili de çıkarıldı. Buna göre en genç ve en yaşlı adaylar il genel meclisi üyeliği adayları arasından çıktı. Büyükşehir belediye başkanlığı adayları arasında en genç aday 21, en yaşlı aday ise 85 yaşında.

    EN GENÇ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 21 YAŞINDA

    Türkiye Komünist Partisi adına Aydın'da seçime girecek 21 yaşındaki Rojda Dolgun en genç, Konya'dan bağımsız olarak yarışacak 85 yaşındaki Selahattin Cizrelioğlu da en yaşlı aday oldu. Seçimlerde DEM Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 81 yaşındaki Ahmet Türk de partili en yaşlı aday olarak kayıtlara geçti.

    İKİ ADAY ARASINDA 72 YAŞ FARKI BULUNUYOR

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yine verilere göre en fazla yaş farkı ise ilçe belediye meclis üyesi adayları arasında oldu. Buna göre İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yarışan Yeniden Refah Partili 18 yaşındaki Elif Nur Batur en genç ilçe belediye meclis üyesi adayı, en yaşlı ise AK Parti'nin Çorum'un Kargı ilçesi belediye meclis üyesi adayı 90 yaşındaki Ali Kalınca oldu. Bu iki aday arasında 72 yaş farkı var.

    Seçimlerin en genç ve en yaşlı adayları

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow