hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran ve İsrail gerilimi piyasayı nasıl etkiledi?

    İran'ın İsrail'e yaptığı kısa süreli saldırının etkileri altın ve bitcoin piyasasını etkiledi. Altın, gerilimden beslenerek haftaya yükselişle başladı. Bitcoin’de ise yüzde 7'nin üzerinde değer kaybı yaşandı. Peki ilerleyen günlerde yatırımcıları ne bekliyor? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve Kameraman Mehmet Onur, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ile değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın İsrail’e misillemesi, savaş riskinin doğuşu piyasaları hareketlendirdi. Altın, yeni haftaya yükselişle başladı. Kapalıçarşı’da gram altın 2 bin 500 ün üzerinde seyrediyor.

    ALTIN YATIRIMCISINI İLERLEYEN GÜNLERDE NE BEKLİYOR?

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, “Altında hareketlilik uzun bir süredir vardı, şubat sonundan bugüne kadar yüzde 20 değer kazandı. Altındaki yükseliş jeopolitik risk fiyatlamayı devam ediyor. Bu haftaya güçlü başladı ama 2 bin 600 TL’nin altında. Gram altımda 3 bin TL’ye doğru yükselişler gelebilir. 2 bin 500 ün altında gram altın yatırımcısının temkinli olması lazım. Belki alım fırsatı yaratabilir” ifadelerini kullandı.

    İsrail-İran arasındaki karşılıklı saldırılar kripto para piyasasını da olumsuz etkiledi. Saldırılardan önce en yüksek seviyesini görüp 70 bin doların üzerine çıkan bitcoin adeta çakıldı. 61 bin seviyesine kadar düştü. İran'ın İsrail’i vurduğu saatlerde ciddi gerilemeye tanıklık etti. Bitcoin'deki değer kaybı yüzde 7'yi aştı. Bu düşüş İran’ın misillemenin bittiğini açıklamasıyla durdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı, “İsrail’den karşı bir saldırı gelmemiş olması, kriptolarda tam tersi hızlı bir şekilde yükselişi beraberinde getirirdi. Bitcoin’de yükseliş gördük. Bitcoin’de hafta sonuna dikkat edilmesi bekleniyor” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow