hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan İsrail'e İran desteği geldi

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'den İsrail'e İran konusunda tam destek geldi. ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelttiği saldırı tehditleri karşısında İsrail'e sarsılmaz bir destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Gazze Şeridi'ndeki yardımlar için bir kez daha uyarıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın misilleme tehdidinde bulunduğu İsrail'e, ABD'den destek geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. İsrail-İran arasındaki gerginlik hakkında da konuştuklarını belirten Biden, İsrail'in güvenliğini korumak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. "İran'ın İsrail'e yönelik ciddi saldırı tehdidini de görüşmemizde ele aldık. Başbakan Binyamin Netanyahu'ya da söylediğim gibi, İran'dan ve onun bölgedeki vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'e olan güvenlik taahhüdümüz sarsılmazdır. Tekrar ediyorum, sarsılmazdır. İsrail'in güvenliğini korumak için elimizden geleni yapacağız."

    Bidendan İsraile İran desteği geldi

    Bu desteğinin yanında Biden, Gazze Şeridi'ne girmesi gereken yardımlar konusunda İsrail Başbakanı Netanyahu'yu bir kez daha uyardı. Gazze'deki krizi kapsamlı şekilde ele aldıklarını ve bu konudaki endişelerini Netanyahu'ya açık şekilde dile getirdiğini söylen Biden ekledi: "Şu anda 6 haftalık bir ateşkese hemen ihtiyacımız var. Ve gerçek şu ki, son üç günde bölgeye 100'den fazla kamyon geldi ama bu yeterli değil, daha fazlası olması lazım. Ve kuzeyde bir yer daha açılması gerekiyor. Bu yüzden bana verdiği taahhütleri yerine getirmek konusunda ne yapacağını göreceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow