hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye-Azerbaycan Üniversitesine kabul başlıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe gibi Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin 3 programı, Bakü'deki kampüste okutulacak. Bu programları alan öğrenciler, ilgili üniversitenin diplomasına sahip olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRK PROGRAMLARI BAKÜ'DE OKUTULACAK

    Türkiye- Azerbaycan Üniversitesi 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Böylece, dünyada ilk kez yeni bir üniversite modeli uygulanmış olacak.

    YÖK Başkanı Erol Özvar, ''Bu üniversite tabiri caizse bir çatı üniversite olarak Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin programlarını açacak. ODTU, İTÜ, ve Hacettepe üniversitesinin programları bu üniversite içerisinde açılacak ve Bakü'de bu üniversitelerimizin programları öğrenci kabul edecek.'' açıklamalarını yaptı.

    Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kuruldu. Türkiye'nin önde gelen 3 üniversitesinin programları, Bakü kampüsü adı altında kendi diplomalarını verebilecek.

    Özvar, ''Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çatısı altında bu programları başarıyla bitiren öğrenciler ilgili üniversitelerimizin diplomasına sahip olacaklardır.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PEKİ ÖĞRENCİ ALIMI NASIL OLACAK?

    Örneğin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliğini kazanan bir öğrenci, Bakü sıralamasına göre okula kabul edilecek. Ancak öğrenci alımı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kurallarına göre yapılacak. Öğrenci, İstanbul'da değil, bu üniversitenin Bakü kampüsünde eğitim görmüş olacak.

    HANGİ PROGRAMLARIN OLACAĞI DA BELİRLENDİ...

    YÖK Başkanı Özvar, ''Bilgisayar mühendisliği programı, endüstri mühendisliği programı, ve gıda mühendisliği programı. Bu 3 üniversitemizin 3 programı. Türkiye- Azerbaycan Üniversitesi çatısı altında öğrenci kabulüne başlayacak.'' şeklinde anlattı.

    Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, bu uygulamanın sadece Azerbaycan ile sınırlı kalmayacağını, anlaşma sağlanan başka ülkelerle de yapılacağını söyledi.

    Erol Özvar, ''Anlaşma yaptığımız ve müzakere ettiğimiz kimi ülkelerde de aynı şekilde açacağımızı bildirmek isterim.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow