hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pos komisyonu neden düşürülmüyor?

    Günümüzde neredeyse her alışverişte kredi kartı kullanılır oldu. Bankalar da kredi kartlarıyla yapılan her alışveriş için komisyon ücreti alıyor. Bu ücret ne karşılığında alınıyor? Esnaf fazla bulduğu komisyon ücretinden şikayetçi durumda. Kimi ödediği verginin fazla olduğunu kimi ise ürün fiyatlarını artırmak zorunda kaldığını belirtiyor. Konuyu TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatandaşların kredi kartı ile alışveriş yaparken en çok sıkıntı çektiği konulardan biri kredi kartından alınan komisyon ücreti oluyor. 

    TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    ALINAN BU ÜCRET YASAL MI VE NE KARŞILIĞINDA ALINIYOR?

    “Pos cihazıyla yaptığımız ödemelerde yasal olarak tüketicilerin herhangi bir fark ücreti ödemesi söz konusu değil. Kartlı ödemelerde asla komisyon faiz alınamaz. Tek çekim ise nisan ayı başlarında daha önce 5 olan kart komisyon oranı, 5’ten 4.25'e düşürüldü ama çözüm olmadı. Esnaf diyor ki; Ben bununla ilgili ödediğim komisyonu kendim kazanamıyorum, bankaya veriyorum”

    POS KOMİSYONU NEDEN DÜŞÜRÜLMÜYOR?

    “Bankanın bu komisyonunun altında yatanlar enflasyonu körükleyenler bu cihazlardan esnaflardan yani pos cihazıyla ilgili alınacak komisyon oranlarını TCMB belirliyor. Kredi kartına uygulanan faiz neyse onu geçemez diye yasal düzenleme yaptılar. Kredi kartı faizlerini düşürecek harcamaların kısılmasını arz ediyor. Yani tüketim kısılsın üretim artsın"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow