hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis’te bu hafta gündem yoğun

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meclis bu hafta da yoğun mesaiye hazırlanıyor. Fahiş fiyat ve stokçuluğa kesilen para cezaları artırılacak. Bu işletmelere kapatma cezası verilmesinin de önü açılacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ise Genel Kurul'da özel oturum düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fahiş fiyat ve stokçuluğa ceza artırılacak. Para cezasının yanı sıra geçici kapatma yoluna da gidilebilecek.

    Meclis, yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Hükümetin fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele adımları kapsamında Ticaret Kanunu’nda değişiklik öngören düzenleme Meclis gündemine gelecek. 12 maddelik teklif ile fahiş fiyatlara uygulanan para cezası artacak.

    Meclis’te bu hafta gündem yoğun

    Teklife göre mevcut şartlarda 52 bin 500 lira olan fahiş fiyat cezası alt sınırı 80 bin liraya çıkarılacak. Üst sınır ise 100 bin liradan 525 bin liraya çıkarılacak. 2020’de çıkan kanuni düzenlemede alt sınır 10 bin, üst sınır ise 100 bin liraydı. Öngörülen bir diğer yaptırım ise geçici kapatma cezası. Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere 15 günlük kapatma cezası verilebilecek. Bu ceza kademeli olarak uygulanacak.

    Öte yandan bu hafta Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanacak. Meclis’te 23 Nisan Salı günü özel bir oturum düzenlenecek. Siyasi partilerin temsilcileri onar dakikalık konuşmalar yapacak. Akşam ise 23 Nisan resepsiyonu tertip edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis’te bu hafta gündem yoğun

    Meclis gündeminde yerli üretim ve ithal doğal gazın sıvılaştırılarak LNG şeklinde pazarlanabilmesini içeren yasa teklifi de olacak. Düzenlemede kıyı ve sahiller dışındaki deniz ile göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulması da yer alıyor. Teklifin görüşmeleri bu hafta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişikliklerin de bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow