hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kurban Bayramı da yaklaşırken tüketicinin en önemli gündemlerinden biri kırmızı et fiyatları. Beyaz ette gerileyen fiyatlar kırmızı ete de yansıdı. Et fiyatlarında bu hafta kilo başına 35 lirayı bulan düşüş yaşanmıştı. Kasaplar Odası, Et ve Süt Kurumu'nun hamleleriyle kırmızı et fiyatlarında daha fazla düşüş beklediğini açıkladı. Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Caner Emre Kınacı'nın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Geçen hafta 10 lira düşüş oldu ve bu hafta 20 lira oldu. Toplamda şu an 35 lira düşüş yaşanıyor.” O düşüş her hafta etikete yansıyor. Yükselen kırmızı et fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Fiyatlar geri gelmeye başladı.

    Kırmızı ette ilk fiyat düşüşü karkas ette yaşandı. Öyle ki son 5 ayda en yüksek seviye nisan ayında görüldü. Karkas et fiyatları 375 liralara kadar çıktı. 2 Mayıs itibarıyla bu rakam 352 liraya kadar düştü.

    Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti

    İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi konuyla ilgili, “40 senedir bu işin içerisindeyim ben, uzun süre sonra hele Kurban Bayramı öncesi fiyatlar artardı şimdi artmadı düşüşe geçti. Kırmızı ette ham et fiyatları 265 liradan başladı 400 liraya kadar çıktı ve ardından geri gelmeye başladı, yaklaşık şu anda 35 liralık bir düşüş var” ifadelerini kullandı.

    Peki kırmızı etteki bu düşüş devam edecek mi? Fiyatların yükselişini durduran sebep ne oldu?

    “Et ve Süt Kurumu piyasaya destek olmaya devam ediyor ve burada özellikle hem Kurban Bayramı öncesi bu destek hem de işlerin azlığından dolayı fiyatlar geri gelmeye başladı, düşüş devam edecek.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow