hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 DGS tercih başvuları son gün | DGS Tercih Kılavuzu

    2016 DGS tercih başvuları son gün | DGS Tercih Kılavuzu
    expand

    ÖSYM'nin yaptığı DGS tercih başvurularında son güne gelindi. Önlisans mezunların sabırsızlıkla beklediği sınav sonuçları açıklandıktan sonra kurum en hızlı şekilde tercih başvurularını başlattı. 30 Eylül'de başlayan başvurular, 7 Ekim'de (bugün) sona eriyor. Başvurularda alınan puan ve sıralandırma esas alınacaktır. Sınav sonuçlarının geç açılmasından ötürü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi başvuruları uzatmayacağı düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016 DGS tercih başvurularında son güne gelindi. 33 günlük stresli bekleyişten sonra önlisans mezunları sınav sonuçlarını öğrendikten sonra dört yıllık üniversiteye girmek için başvuruların başlamasını bekledi. 30 Eylül'de kurum başvuru süresini başlattı ve 7 Ekim'de bugün sona eriyor.

    DGS tercih olarak kaç hak bulunmaktadır?
    Kurum önlisans mezununa 30 tercih hakkı tanıyor. Tüm tercihleri doldurma gibi bir zorunluluk yoktur. 

    BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

    Tablo-1'de neye dikkat edilmeli?
    Tablo-1'de önlisans mezunlarını bekleyen, genel olarak lisans programlarının kodları gözükmektedir. Üniversite adı, üniversitenin aldığı kontenjan sayısı, "puan türü", kaç yıllık olduğu ve "koşulları". Öğrencilerin iki alanda sıkıntı yaşandığı gözükmektedir. Puan türü ve koşulları. Öğrencinin puan türüne bakmaksızın başvuru yapmasından ötürü dört yıllık üniversiteye geçmesi zordur. Her üniversitenin kendi istediği koşullar vardır. Bu koşullara ÖSYM karışmamaktadır. Koşulllar yerine getirilmiyorsa, önlisans mezunu o üniversiteye girememektedir. Koşullar iyi şekilde okunmalı ve o öğrencinin koşulları yerine getirip getirmediği iyi tespit edilmeli.

    TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

    Yerleştirme alanında nelere dikkat edilmeli?
    - Önlisans mezunları istediği üniversitenin puan türüne ve koşullarına iyi bakmalı ve iyi bir şekilde okumalı.
    - Öğrencinin koşulları tam yerine getiremiyorsa, tercih hakkını o üniversite üzerinden kullanmamalı. Birçok öğrenci "belki girerim" düşüncesi içerisinde hareket ederek, tercih hakkını o üniversiteden kullanırken, başvuru kabul edilmiyor.
    - -Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.
    -Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow