hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Windows kullanıcıları bugünlerde VPN kullanırken sorun yaşayabilir

    Windows kullanıcıları bugünlerde VPN kullanırken sorun yaşayabilir
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Microsoft’un yayınladığı son güncelleme, bu uygulamaları etkiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de VPN kullanımı son derece artmış durumda. İnternet kullanıcılarının bazen yasaklı sitelere girmek için kendilerini başka ülkede gibi göstermek için kullandığı, bazen de anonim bir internet deneyimi için başvurdukları bu uygulamalar, gitgide daha popüler hale geliyor. Ancak Windows kullanıcısıysanız, şu sıralar bu uygulamaları kullanırken ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

    Zira Microsoft’un Windows için yayınladığı son güvenlik güncellemesi, VPN uygulamalarının doğru şekilde çalışmasına engel oluyor. KB5036893 koduyla yayınlanan nisan ayı güvenlik güncellemesini kuran kullanıcıların, bu uygulamaları kullanırken sorun yaşayabileceği açıklandı. Microsoft sebep olduğu bu hatayı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu sorun çözüldüğünde yeni bir güncelleme yayınlanarak bu hatanın giderilmesi bekleniyor. Ancak o zamana kadar bu uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz.

    Bu sorun sadece Windows 11’i değil Windows 10 ve Windows Server 2008’i de etkiliyor. Bu da dünya genelinde yüz milyonlarca internet kullanıcısının bu sorundan etkilenebileceği anlamına geliyor. Neyse ki bu sorunun görülme yüzdesi o kadar yüksek değil. Neden bazı kullanıcılar bu sorunu yaşarken bazılarının yaşamadığı ise henüz netleşmiş değil. Reddit gibi sosyal mecralarda farklı VPN uygulamaları kullandıkları halde benzer sorunlar yaşadıklarını söyleyen pek çok internet kullanıcısı bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız Microsoft bu hatayı gidermesini bekleyebilir, ya da son güncellemeleri geri alarak bu hatayı giderebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow