hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla Motors, masrafları kısmak için, genç stajyerleri de gözden çıkardı

    Tesla Motors, masrafları kısmak için, genç stajyerleri de gözden çıkardı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, son günlerde sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Elektrikli otomobil pazarında artan rekabete bir de Elon Musk’ın gitgide sarsılan itibarı eklenince, şirketin satışlarında ciddi düşüşler yaşanmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu da şirketin finansal sorunlar yaşamasına sebep oldu. Bu sorunların daha da büyümesine engel olmak için harekete geçen Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yeni bir toplu çıkarma kararı aldı.

    Hatırlarsanız Elon Musk’ın Tesla yönetimiyle iletişime geçerek, şirket için elzem olmayan herkesi işten çıkarmalarını istediğini geçtiğimiz günlerde sizinle paylaşmıştık. O dönemde gelen bilgilerde bu karardan bazı yöneticilerin de etkileneceği söyleniyordu. Bugün gelen yeni bilgiler ise, en üst kademede olduğu gibi en alt kademede de kimsenin güvende olmadığını gösterdi.

    Bloomberg’in haberine göre Tesla Motors, sadece mevcut çalışanlarını işten çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda yakında şirkette işe başlaması beklenen kişileri de geri çeviriyor. Üstelik genç stajyerler bile bundan muaf tutulmuyor. Bu yaz şirkette staj yaparak elektrikli otomobil sektöründeki kariyerlerine başlamayı hedefleyen stajyerler, şirket tarafından yarı yolda bırakıldı. Zira bu gençlere daha önce sunulan staj imkanları geri alındı. LinkedIn’de yaşadıklarını paylaşan bu gençlerden bazıları, telaşla başka şirketlerde staj aramayı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tesla gibi dev bir şirketin stajyerlere ödeyeceği düşük ücretleri bile dert eder hale gelmiş olması, Elon Musk’ın şirketinde işlerin ne kadar sıkıntılı bir hal aldığını gözler önüne seriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow