hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması: Kaybedersem yarısını öderim

    Aziz Yıldırımdan Mourinho açıklaması: Kaybedersem yarısını öderim
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Fenerbahçe'de başkanlığa yeniden aday olduğunu açıklayan Aziz Yıldırım, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eski başkan Yıldırım, açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı-lacivertli ekipte yapılacak olan başkanlık seçiminin tarihi belli oldu. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde ise çoğunluk aranmaksızın 8-9 Haziran'da yapılacak. Genel kurulda oy kullanma hakkına sahip olan üye sayısı ise 46.410 olarak açıklandı.

    Öte yandan adaylık başvuruları 23 Mayıs Perşembe günü saat 18.00'e kadar yapılabilecek.

    AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI

    Aziz Yıldırımdan Mourinho açıklaması: Kaybedersem yarısını öderim

    Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Aziz Yıldırım, Wyndham Kalamış Otel'de gazetecilerle bir araya geldi. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

    "Kavga etmeyeceğim dedim kimseyle ama benimle kavga ederlerse, o zaman ederim. 6 sene önce ben ayrılırken; medyası, Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, herkes, 'Aziz Yıldırım gitti Türk futbolu kurtuldu' dediler. Maalesef bugün, 'Aziz Yıldırım gelsin Türk futbolunu kurtarsın' diyorlar. Bizim derdimiz Fenerbahçe'nin şampiyon olması."

    "Benim başkanlığımda 4 sene şampiyon olamadık. Çok sebebi var, bir tanesi mahkemeler. Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. 4 sene hiçbir şeye konsantre olamadık. Ondan dolayı da Fenerbahçe'ye zarar verdik. Son 1 yılımda yaşananları yaşatmadım."

    Aziz Yıldırımdan Mourinho açıklaması: Kaybedersem yarısını öderim

    "Ocak-Şubat aylarında Fenerbahçe'de başkan sorunu yok dedim. Fenerbahçe'nin sükunete ihtiyacı var dedim ve buna devam ettim. Fenerbahçe'de hiçbir zaman para sorunu olmaz. Ben niye halka açtım bu kulübü? 1 milyon üye istedim hapisteyken, neden? Fenerbahçe sivil toplum örgütü olarak büyüsün birbirine sarılsın. Anadolu'nun her yerinde binalar açalım dedim. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Fenerbahçe'nin istemediği bir şey Türkiye'de olmaz. Ne zaman? Bir araya gelirsek. Beraber olmazsak, Fenerbahçe'den bir şey olmaz. Bunu bilin."

    "Fenerbahçe, Kurtuluş Savaşı'nın Kuva-yi Milliyesi'nin ruhudur. 3 Temmuz davasıyla başlayan o sürecin Türkiye'deki Kuva-yi Milliyesi Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. FETÖ örgütüne karşı bu hareketi Fenerbahçe başlatmıştır ve başarılı olmuştur. 15 Temmuz'a giderken; FETÖ yara almıştır. Demişler ki, 'Denizi geçtik derede boğulduk'. Doğrudur, çünkü karşılarına Sarı-lacivert duvar çıkmıştır. "

    "İşleri tıkırına koydum, keyfim de yerinde. Neden aday oldum? Fenerbahçe'de sıkıntılar var. Arkadaşlara aday olmalarını söyledik ama ben varken olmayacaklarını söylediler. Mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım, zor günlerde 6 şampiyonluk yaşadık. Para konuşmadık. Bu hafta Galatasaray derbisini kazanacağız ve yeni süreç başlayacak."

    Aziz Yıldırımdan Mourinho açıklaması: Kaybedersem yarısını öderim

    “Mevcut başkan, 'Ben Fenerbahçe Başkanı olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Bunu hepimiz duyduk. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? Açık konuşmak lazım. Kim? Alttan söylemeyeceksin, yukarıdan söyleyeceksin. Alttan olmaz! TFF aynı duruyor, hakemler aynı duruyor. O zaman biz nasıl şampiyon olacağız? Çocuklar ağlıyor diyorlardı.”

    "Başkanlığa aday olma niyetim yoktu. Keyfim yerinde. Para da kazanıyordum. İşlerim tıkırında. Ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar olduğunu gördüm. Arkadaşlarıma 'Biriniz aday olun, beraber yürüyelim' dedim. 'Sen varken aday olmayız' dediler..."

    "Ben hiçbir partinin adamı değilim, olmam da! O troller de bu işlere girmesin. Hükümet desteği ile değil, bir laf uğruna geliyorum... 'Ben varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' lafı üzerine geliyorum..."

    "72 yaşındayım, 3 sene için geleceğim. Fazlasını yap derseniz yapamam. Kendimi tanıyorum. Biz olmazsak Ali Bey seçilebilir, gayet doğal."

    "Fenerbahçe'nin borcundan fazla alacağı var. Bunu masada çözmemiz lazım, mahkemede çözemeyiz. Bizim büyük alacağımız var. Biz geldiğimizde bunları çözeceğiz."

    Aziz Yıldırımdan Mourinho açıklaması: Kaybedersem yarısını öderim

    "Mourinho ile gittim yüz yüze konuştum. Konuşmaları devam ettirmek için menajeriyle arkadaşlar görüşecek. Fakat basın bir acayip. Biz hiç para konuşmadık. Mevcut başkan menajerini göndermiş. Televizyonu dinledim, 12 milyon kendisi 3 milyon ekibi alacakmış. 15 milyon Euro verilir mi? Sanane! Ya de ki, '15 milyon Euro bütçeyi bulabiliyor mu?'. Diyor ki, 'Beşiktaş'ta 3 tane antrenör varmış' Öteki, 'Bu hoca olmaz' diyor. Ya siz yönetici misiniz? Onlar yorum da yapıyor yönetici yerine. Böyle basın olmaz. Çok değişmiş basın. Acayip şeyler oluyor. Mourinho konusunda ikiye ayrılmışlar. Ayıp yahu, adamın geldiği meldiği yok daha. Şartlarda anlaşırsak gelecek. Ama siz bırakmıyorsunuz. Arabistan'a gitmiyor, gözünüz aydın olsun. Olsa çoktan giderdi, paraya ihtiyacı yok. Olumlu olun."

    "Mourinho meselesiyle ilgili konuşayım. Yukarıda olan sizi yukarı çeker. Ama aşağıda olan sizi yukarı götüremez. Bununla ilgili Roberto Carlos geldi buraya, 'Biz Avrupa'da final oynayıp şampiyon da oluruz' dedi. Bunu oyunculara enjekte etti. Herkeste o hava oluştu. O Sevilla, Chelsea zaferleri o motivasyonla oldu. Parasal olarak sıkıntı yok. 9 Haziran'a kadar Mourinho bekler mi bilmiyorum. Eğer mevcut yönetim de Mourinho'yu düşünüyorsa, sayın Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'ndan rica edeceğim, bizden konuyu yürütenlere söyleyeceğim beraber gitsinler. Beraberce Mourinho'yla imzayı atsınlar. Biz kaybedersek, Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum."

    Aziz Yıldırımdan Mourinho açıklaması: Kaybedersem yarısını öderim

    "Ben borcu kapatmaya değil, şampiyon yapmaya geliyorum!"

    "Galatasaray'ın saha dışında çok güçlü olduğunu nerede söyledim? Benim olduğum dönemde Galatasaray hikayeydi. Biz FETÖ ile mücadele ettik. Onlarla mücadele etmekten, başka şey ile mücadele edemedik."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow