hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Es-Semi̇ Ne Demek? Es-Semi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Es-Semi̇ Ne Demek Es-Semi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Allah'ın (cc) sıfatlarının bulunduğu Esma-ül Hüsna'da yer alan bir isim de Es-Semi ismi olarak karşımıza çıkar. E-Semi esmasının anlamı her şeyden haberdar olan, her şeyi bilen ve her şeyi işiten demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Es-Semi Ne Demek?

    Yüce Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan Es-Semi esmasının anlamı birçok kişi tarafından merak edilir. Allah'ın (cc) 99 ismi vardır ve bu isimler liste olarak Esma-ül Hüsna'da yazar. Allah'ı (cc) daha iyi tanımak ve kalbinde hissetmek isteyen kişiler bu isimleri araştırarak anlamlarını öğrenirler. Es Semi esmasındaki semi kelimesinin anlamı her şeyi işiten anlamına gelir.

    Es Semi esması anlam bakımından her şeyden haberi olan, her şeyi gören ve işiten demektir. Gizli ya da açık, sesli ya da sessiz her şeyi Allah (cc) bilir ve görür. Her sesi ve her hareketi yalnızca Allah (cc) bilir, kendisine yapılan tüm duaları da duyan Allah'tır (cc). Kulların Allah'tan (cc) gizli herhangi bir şey düşünmesi, söylemesi ya da yapması mümkün olmaz.

    Es-Semi Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Es-Semi esmasının Türkçe anlamı her hareketi bilen, her şeyi işiten ve her şeyden haberi olan demektir. Es semi esmasının zikrindeki hayırlar ve faziletler de bu noktada en merak edilen konular arasında yer alır. Es-Semi esmasının duaların kabul edilmesi için günlük olarak 180 defa Ya Semi Celle Celaluhu şeklinde okunması önerilir.

    Perşembe günleri sabah namazı sonrasında 500 kere Es Semi esmasını zikreden kişilerin dualarının kabul olacağı rivayet edilmektedir. Teheccüd vakti geldiği zaman duaların kabul edileceği bilindiğinden bu vakitte 18000 kere Ya Semi esmasını zikredenlerin tüm istek ve arzuları kabul edilir. Her gün kılınan beş vakit namazdan sonra 100 kere Ya Semi esmasını okuyan kişilerin hayırlısıyla muradı gerçekleşir.

    Es-Semi Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) en hayırlı isimlerinden biri olan Es-Semi ismi genellikle duaların kabul olması için zikredilmektedir. Es semi esmasını her gün zikreden kişilerin istekleri kabul olur ve duaları da gerçekleşir. Es Semi esmasının rızık bolluğu ve kısmet açılması için okunması da önerilir. Sabah namazlarından sonra Es Semi esmasını zikreden kişilerin günleri güzel geçer ve işlerinde başarılı olurlar.

    Es-Semi Zikir Günü Hangi Gün?

    Yüce Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan Es Semi esmasının ebced değeri ile zikir sayısı 180 olarak karşımıza çıkmaktadır. Es Semi ismi şerifinin zikir günü perşembe günü olurken zikir saati de müşteri saatidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA