hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Es-Selam Ne Demek? Es-Selam Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Es-Selam Ne Demek Es-Selam Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Esma'ül Hüsna'da yer alan Es-Selam ismi Allah'ın (cc) en güzel ve en kıymetli isimleri arasında yer alır. Arapça selam kökünden gelen bu isim kullarını kötülüklerden koruyan, onları gözeten ve onlara kötü zamanlarda selamete erdiren anlamlarına gelir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Es-Selam Ne Demek?

    Es-Selam ismi Allah'ın (cc) kıymetli ve çok güzel 99 isminden biri olarak karşımıza çıkar. Arapça bir isim olarak Selam ismi köken bakımından da slm kökünden gelir. Es Selam esması her türlü kötü duruma karşı selamete erdiren, ferahlık veren ve gözetip kollayan anlamlarına gelir.

    Allah'ın (cc) kullarını selamete kavuşturduğu ve cennete giren kullarına da selam verdiği anlamındadır. Arızadan ve her kötü olaylardan salim kılan Allah (cc) yaratılmış olan her şeyden farklı ve özeldir.

    Es-Selam Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Es Selam ismi şerifinin Türkçe anlamı gözetip kollayan, kötülük ve kötü insanlardan ferahlık veren, koruyan, ferahlığa erdiren anlamlarına gelir. Allah (cc) yarattığı tüm kullarını koruyup kollar ve onları selamete erdirir. Es Selam isminin faziletleri de bu noktada merak edilen konular arasında yer alır.

    Es Selam esmasının korkulardan korunmak ve korkuları yenmek için günde 131 kere Es Selam ya da Ya Selam olarak okunması gerekir. Hayırlı bir kısmet ve güzel bir yuva için de Es Selam esmasının okunması önerilir.

    Evli olan kişiler düzenli olarak Es Selam esmasını zikrederse evlilikleri huzurlu ve güzel geçer. Duaların kabul edilmesi, günahlardan uzak olunması için de Es Selam isminin okunması gerektiği rivayet edilir.

    Es-Selam Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) bütün isimleri insanlar için önemli faydalar bulundurmaktadır. Her ismin farklı bir anlamı olduğu gibi farklı faydalarının bulunduğu da bilinir. Es Selam esmasının faydaları arasında korkuları yenmek ve korkulardan uzak durmak vardır.

    Bekar bir kişi eğer 131 defa Es Selam ismini zikrederse karşısına hayırlı bir kısmet çıkar. Evli olan kişilerin Es Selam esmasını 131 kere zikretmeleri ise uzun ve huzurlu bir evlilik geçirmelerini sağlar. Evham, korku, cin ve şeytan gibi musibetlere karşı da Es Selam zikrinin her gün 131 kere yapılması gerekir.

    Es-Selam Zikir Gün ve Saati

    Es-Selam esmasının zikir sayısı 131, zikir günü de pazar günü olarak karşımıza çıkar. Es Selam esmasının zikir saati güneşin doğması, ikindinin son vakitleri ve namaz vakitlerinden sonrasıdır. Allah'ın (cc) isimlerini zikir günlerinde samimi bir şekilde zikretmek çok daha hayırlı olmasını sağlar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA