hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Meci̇d Ne Demek? El-Meci̇d Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Meci̇d Ne Demek El-Meci̇d Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Mecid esması Arapça mcd kökünden gelen macid kelimesinden türetilmiştir. El Mecid esmasının anlamı yüce, şeref ya da şanlı demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mecid Ne Demek?

    El-Mecid esmasının Türkçe anlamı birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. El Mecid esması Esma ül hüsnada yazar ve diğer 98 esma gibi oldukça hayırlıdır. El Mecid ismi Arapça mcd kökünden gelir ve macid kelimesinden türetilmiştir.

    El Mecid esmasının anlamı şanlı, yüce ya da şerefli demektir. El Mecid ismi şerifinin anlamı güzel işler nasip eden ve övülen demektir. Kadri ve şerefi büyük olan yalnızca Allah'tır (cc) ve kulları için varlıklarını bol bol kullanır. 

    El-Mecid Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) ism-i şeriflerinden biri olan El Mecid ismi Allah'ın (cc) yüceliği ve şerefini temsil eden bir isimdir. Allah'ın (cc) tüm övgülere layık olduğu ve övülen olduğu şeklinde de anlamlandırılması mümkündür. El Mecid esmasının faziletleri arasında bol rızık ve sıkıntılardan kurtulmak vardır. Her gün 57 kere Ya Mecid Celle Celalühü zikri yapılırsa rızık artar ve sıkıntılardan da kurtulmak mümkün olur. Şerefe ve izzete sahip olmak isteyen kişilerin de bu ismi şerifi 79 kere düzenli bir şekilde zikretmeleri önerilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabah namazından sonra okunması daha mübarek olan El Mecid esmasının sağlık için de okunması önemlidir. Allah (cc) El Mecid esmasını okuyan kişilerin hayır kapılarını açar ve her işin sonucunu kendilerine hayırlı kılar. Rızkından endişe eden kişiler de 57 kere sabah ve akşam olmak üzere Ya Mecid esmasını okumalıdır.

    El-Meci̇d Ne Demek El-Meci̇d Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Mecid Esmasının Faydaları Nelerdir?

    El-Mecid esmasını zikretmeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişilerin işleri kolaylaşır ve rızıkları da bollaşır. Her gün sabah namazını kıldıktan sonra 79 kez El Mecid esmasını okuyan kişiler çevrelerinde izzetli ve görkemli biri olarak görülürler. Akrabaları ve çevresi tarafından takdir görmek isteyen kişiler de her gün sabah akşam El Mecid ismini okumalıdır. El Mecid esmasının cuma günleri okunması daha hayırlı olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mecid Zikir Günü ve Saati

    Arapça bir kelime olan Mecid esmasının zikir sayısı 57 olarak bilinmektedir. El Mecid esmasının zikir günü cuma günüdür ve zikir saati de zühre olarak karşımıza çıkar. El Mecid esmasının okunma saati güneş doğarken, gökyüzü aydınlanırken, ikindi namazı sonra, yatsı namazı sonra ya da gece okumaları sonrasıdır. El Mecid esmasının bu vakitlerde 57 kere olmak üzere zikredilmesi çok daha hayırlı olur.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA