hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katliamın izleri sürüyor… Moskova’da anma töreni!

    Moskova'daki terör saldırısının üzerinden 40 gün geçti, ancak katliamın izleri hala sürüyor. 145 kişinin öldüğü saldırıda, hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlenecek. CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz detayları ve o görüntüleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    22 Mart akşamı Moskova'daki Crocus City Hall teröristlerce hedef alındı. Konseri izlemeye gelen sivillerin üzerine ateş açıldı, 144 kişi yaşamını yitirdi. Moskovalılar o saldırıda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenleyecek.

    CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz detayları aktardı;

    Yerde cam parçaları, kırıklar olduğu gibi duruyor. Sanki ilk gün gibi o an hissediliyor. Ruslar burayı anma yeri olarak ziyaret ediyorlar. Hayatının kaybedenler arasında çocuklarda vardı. Çiçekler, çikolatalar, oyuncaklar bırakarak üzüntülerini yansıtmaya çalışıyorlar. 40 gün geçmesine rağmen olayın etkileri hâlâ konser salonunda hissediliyor hala gelip insanlar çiçekler bırakıyorlar ve olayın üzüntüsünü burada yaşamaya çalışıyorlar. Öğlen saatlerinden insanların kırkı ve bunun için bir dini tören düzenlenecek Ortodoks inancına göre bu bir gelenek, bu bir ritüel. 40’ı çıktığında bu şekilde bir anma töreni gerçekleşiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow