hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk ''7 Ekim'' istifası! İsrailli Generalden itiraf!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'de 7 Ekim'de saldırının sorumluluğuyla ilgili ilk istifa geldi. İsrail askeri istihbaratı "Aman"ın direktörü, sorumluluğu üstlendiğini söyleyerek görevinden ayrıldığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASKERİ İSTİHBARAT BAŞKANI AHARON HALİVA İSTİFA ETTİ

    İsrail'de Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırıları ilişkin ortaya çıkan istihbarat ve güvenlik açılığıyla ilgili ilk istifa geldi. İsrail'in askeri istihbarat birimi Aman'ın Başkanı Tümgeneral Aharon Haliva görevini bıraktığını açıkladı.

    7 Ekim saldırısının ardından Haliva , Hamas saldırısına yol açan başarısızlıkların sorumluluğunu üstlendiğini söyledi. Haliva yaptığı yazılı açıklamada, "İstihbarat bölümü bize emanet edilen görevi yerine getiremedi. Görevlerim boyunca, yetkinin yanı sıra ağır bir sorumluluğun da geldiğini biliyordum." dedi. Haliva, "Zor olaylara yol açan tüm faktörleri ve koşulları kapsamlı, derinlemesine, kapsamlı ve kesin bir şekilde araştırıp ortaya çıkarabilecek" bir devlet soruşturma komitesi kurulması çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL'DE 7 EKİM SORUŞTURMASI

    Haliva, Gazze'deki saldırı ve savaşa yol açan başarısızlıklar nedeniyle Genelkurmaydan görevinden ayrılan ilk general oldu. İsrail ordusunda, istihbarat biriminin başına yeni biri gelene kadar Haliva'nın görevini yürüteceği de açıklandı.

    Haliva ayrıca şu anda ordunun Hamas'ın 7 Ekim katliamına giden süreçteki başarısızlıklarına ilişkin iç soruşturmalarında da yer alıyor. Soruşturmaların Haziran ayı başında İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi'ye sunulması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow