hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Fidan, Riyad’da Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı

    Bakan Fidan, Riyad’da Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı
    expand
    KAYNAK DHA, İHA

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin oluşturduğu Gazze Temas Grubu toplantısında katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geldi. Bakan Fidan, Riyad’daki temasları çerçevesinde Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı.

    Dışişleri Bakanı Fidan, Riyad ziyareti öncesinde dün akşam saatlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’ya gelmişti. Bakan Fidan, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in Ankara’ya yapacağı ziyaretin hazırlıkları çerçevesinde Londra’da Yunan mevkidaşı Giorgos Gerapetritis ile görüşmüştü. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alınmıştı.

    Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; Norveç Dışişleri Bakanı ile görüşmede; Uluslararası toplumda ve uluslararası kamuoyunda İsrail’e dönük tepkilerin arttığına dikkat çekildi, İsrail üzerindeki baskının artırılması gerektiğini vurgulandı, Filistin Devleti’nin daha fazla ülke tarafından tanınması için atılabilecek adımlar ele alındı, NATO çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliği konuları görüşüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow