hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3. Dünya Savaşı mı çıkacak? Abdullah Ağar: ‘Ortalıkta olan ama hiç gözükmeyen bir ülke var’

    3. Dünya Savaşı mı çıkacak Abdullah Ağar: ‘Ortalıkta olan ama hiç gözükmeyen bir ülke var’
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İsrail–İran savaşı mı çıkacak diye tartışılırken bir ülke var ki tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Abdullah Ağar diyor ki: “Ortalıkta olan, ama ortalıkta hiç gözükmeyen bir ülke daha var arkadaşlar. Bacak bacak üstüne atmış, olanı biteni izliyor olmalılar”.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyada çok kutuplu dönem sona erecek iddiaları gündemdeyken Ukrayna-Rusya savaşı ile tüm paradigmalar alt üst oldu. Batı bloku ve Rusya arasındaki görünmez savaş görünür oldu ve cepheler açılmaya başladı. Ukrayna’daki savaş uluslararası güç dengelerinin çatışma dinamiklerini körükledi ve ateş zaten bir kıvılcıma bakan Orta Doğu’ya sıçradı. Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı sonrası İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı katliamları, bölgede İran’ı da denkleme soktu.

    BİR 'GÜÇ' HARİÇ TÜM DÜNYA DİKEN ÜSTÜNDE

    Tüm dünya diken üstünde ve bir ‘güç’ hariç herkes bu çatışma ortamının yükselmesinden ötürü hem gücünü koruyor hem de rakiplerinin güç kaybetmesini izliyor.

    Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, son yaşanan uluslararası gelişmeleri farklı bir gözle analiz etti. Ağar, bu çatışmalar ve savaş senaryoları arasında stratejisini uygulamaya devam eden ülkeyi tarif etti.

    "BU İŞİN KİTABINI YAZMIŞLAR"

    Sosyal medya platformu X’te paylaşımda bulunan Abdullah Ağar isim vermeden Çin’i ve Çin’in dünya konjonktüründeki şu ifadelerle tanımlıyor:

    “Ortalıkta olan, ama ortalıkta hiç gözükmeyen bir ülke daha var arkadaşlar. Bacak bacak üstüne atmış, olanı biteni izliyor olmalılar. Sonuçta adamlar c Sun Tzu’yu çıkarmışlar. Müttefikleri yoruluyor, hasımları yoruluyor, Rusya, İran, ABD, AB, İsrail, Ortadoğu yoruluyor, onlar ise çay içip, pirinç yemeye devam ediyorlar!”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow