hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 yıl sonra kritik temas: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'ta

    KAYNAK DHA, İHA

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra resmi ziyarette bulunmak üzere Irak'ın başkentine geldi. Havalimanında törenle karşılanan Erdoğan, Bağdat temaslarına başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre ise Irak ile kalkınma yolu anlaşması imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

    Erdoğan, 12 yıl aradan sonra resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. Erdoğan Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı.

    12 yıl sonra kritik temas: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irakta

    ERDOĞAN, IRAKLI MEVKİDAŞI ABDÜLLATİF REŞİD İLE BİR ARAYA GELDİ

    Erdoğan ziyareti çerçevesinde Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile Bağdat Sarayı’nda bir araya geldi. 

    12 yıl sonra kritik temas: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irakta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin şu yazılı açıklama yapıldı:

    "Görüşmede Türkiye ve Irak ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak’tan beklentilerinin bulunduğunu, Irak’ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin rayına girmesinin ve Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşmalarının Irak’ın istikrarı için önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Irak’ın iş birliği içinde atacağı adımların bölgesel kalkınma ve refaha da katkı sağlayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki İsrail zulmünü durdurmak için çabaların devam ettiğini, Müslüman ülkelerin bu süreçte birlik içinde hareket etmesinin gerektiğini de söyledi."

    12 yıl sonra kritik temas: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irakta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IRAK İLE KALKINMA YOLU ANLAŞMASI İMZALANDI

    Gelen son dakika bilgilerine göre, kalkınma yolu anlaşmasına imza atıldı. 

    Proje ile birlikte yaklaşık bin 176 kilometre uzunluğunda yüksek hızlı yük ve yolcu taşımasına uygun demir yolu ve bin 190 kilometre uzunluğunda otoyol inşa edilecek. Kalkınma Yolu Projesi Orta Doğu ve Körfez Bölgeleri başta olmak üzere güneydoğu Asya ülkelerine yapılacak ihracatta da artış olması öngörülüyor.

    Erdoğan, temasları çerçevesinde daha sonra Erbil'e ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde ikili ilişkiler, güvenlik, ticari ve su sorunu gibi konular ele alınacak.

    BAKAN FİDAN: IRAK İLE 20'DEN FAZLA ANLAŞMA İMZALANACAK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretine ilişkin dün açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Cumhurbaşkanımızın Irak'ı ziyaretinde 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar tamamlandı." ifadelerini kullanmıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow